כיכר השבת

מה אוכלים היום?

נשאר לכם ברוקולי קפוא? הנה דרך מושלמת לנצל אותו

והכי כיף: הכל קורה בסיר אחד, תוך פחות משעה. מרק ברוקולי ודלורית קרמי ועשיר במרקם קטיפתי ומנחם שיעשה לכם טוב על הלב (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק ברוקולי ודלורית
מרק ברוקולי ודלורית (צילום: Matthew Henry from Burst)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 45 גרם חמאה
  • 1 בצל צהוב קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום, מרוסקות
  • 700-850 גרם דלורית, חתוכה לקוביות
  • 3 כפות עלי תימין טריים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טרי מגורד
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כוסות ציר ירקות (אפשר להחליף במים + אבקת מרק)
  • 1.5-2 כוסות מים
  • 4 כוסות פרחי ברוקולי קפוא או טרי
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינת צ'דר או גבינה צהובה, מגורדת

אופן ההכנה:

1. בסיר מרק גדול ממיסים יחד את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים אותם יחד במשך 5 דקות או עד שהם ריחניים. מוסיפים את הדלורית, 2 כפות עלי תימין, אגוז מוסקט, פפריקה חריפה וקורט נדיב של מלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 5 דקות.

2. יוצקים לסיר את ציר הירקות (או המים עם אבקת המרק) ו-1/2 1 כוסות מים. מכסים ומבשלים במשך 8-10 דקות, עד שהדלורית מתרככת.

3. מוסיפים את הברוקולי ועלי הדפנה, מבשלים 10 דקות, עד שהברוקולי רך.

4. מוציאים מהסיר את עלי הדפנה, מכבים את האש ובעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את המרק למחית חלקה או למרקם גושי יותר.

5. מוסיפים למרק את הטחון את החלב וגבינת הצ'דר או הגבינה הצהובה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות או עד שהגבינה נמסה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים