רכיבים
- 1 כף שמן קנולה
- 1 בצל, קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 2 כפיות אבקת קארי
- 2 כפיות זרעי כמון, טחונים בעלי ומכתש / מטחנה או אלתרו והשתמשו ב: תחתית של ספל קפה / מערוך
- ראש כרובית בינוני (1 ק"ג), קצוץ גס
- 1 תפוח אדמה, רצוי מזן ראטה, מקולף וחתוך לקוביות או 1/2 כוס אורז לא מבושל
- 2 ליטר מים / ציר ירקות / ציר עוף
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק עם תחתית כבדה, מחממים את השמן על אש בינונית ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך כ-5 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות, עד שהבצל רך.
2. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הקארי והכמון הטחון ומבשלים תוך ערבוב במשך 30-60 שניות, עד שהשום ריחני.
3. מוסיפים את הכרובית, תפוח האדמה או האורז, המים או הציר, מתבלים במלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.
4. מכבים את האש ובעזרת מוט בלנדר טוחנים את המרק למחית חלקה. מחממים את המרק על אש בינונית, מתבלים בפלפל שחור ומוסיפים מלח, אם צריך. מגישים מיד.