כיכר השבת

כל אחד יכול

לא מתעצלים: לקראת הסערה אנחנו מכינים ציר עוף

זהו. אנחנו שמים סוף לעצלנות ולאבקת המרק ומעמידים ציר עוף שמעניק למרקים ולתבשילי הקדרה טעם מופלא ועז - בדיוק כמו שהם נועדו לטעום. קדימה, לעבודה - זה ממש לא מסובך. ציר העוף נשמר במקרר 5 ימים או במקפיא עד 3 חודשים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
ציר עוף - בסיס למרקים ותבשילי קדרה
ציר עוף - בסיס למרקים ותבשילי קדרה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.8 ק"ג עצמות עוף
  • 5.5 ליטר מים
  • 2 בצלים, לא קלופים, שטופים היטב וחתוכים לרבעים
  • 2 גזרים, קלופים וחצויים לשניים לרוחב
  • 2 גבעולי סלרי, חצויים לשניים לרוחב
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור
  • 2 עלי דפנה
  • 4 ענפי תימין
  • 5 ענפי פטרוזיליה
  • 1 כף חומץ בן יין לבן

אופן ההכנה:

כמות: 5.5 ליטרים

שימו לב: זמן העבודה אמנם 30 דקות, אך זמן הבישול עומד על 7-9 שעות

1. בסיר גדול ועמוק, מניחים את כל הרכיבים מלבד החומץ. מביאים הכל לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים לאש קטנה.

2. מקפים את החלק העליון של ציר העוף, כלומר מסירים את כל הקצף שצף למעלה ואז יוצקים פנימה את החומץ, מה שגורם לעצמות "להגיר" אל תוך הציר מינרלים וחומרים מזינים.

3. מבשלים על אש קטנה במשך 6-8 שעות, כשהסיר מכוסה, עד שהציר מקבל טעם עשיר ועמוק.

4. מסננים את הציר דרך מסננת דקה לכלי אטום, מקפים את השומן שצף למעלה ושומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים