רכיבים
- 1.8 ק"ג עצמות עוף
- 5.5 ליטר מים
- 2 בצלים, לא קלופים, שטופים היטב וחתוכים לרבעים
- 2 גזרים, קלופים וחצויים לשניים לרוחב
- 2 גבעולי סלרי, חצויים לשניים לרוחב
- 1 כפית גרגרי פלפל שחור
- 2 עלי דפנה
- 4 ענפי תימין
- 5 ענפי פטרוזיליה
- 1 כף חומץ בן יין לבן
אופן ההכנה:
כמות: 5.5 ליטרים
שימו לב: זמן העבודה אמנם 30 דקות, אך זמן הבישול עומד על 7-9 שעות
1. בסיר גדול ועמוק, מניחים את כל הרכיבים מלבד החומץ. מביאים הכל לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים לאש קטנה.
2. מקפים את החלק העליון של ציר העוף, כלומר מסירים את כל הקצף שצף למעלה ואז יוצקים פנימה את החומץ, מה שגורם לעצמות "להגיר" אל תוך הציר מינרלים וחומרים מזינים.
3. מבשלים על אש קטנה במשך 6-8 שעות, כשהסיר מכוסה, עד שהציר מקבל טעם עשיר ועמוק.
4. מסננים את הציר דרך מסננת דקה לכלי אטום, מקפים את השומן שצף למעלה ושומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.