רכיבים
- 3 כפות שמן
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 4 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות
- 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות בינונית
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. לאחר שחותכים את כל הירקות בגודל שווה, מחממים את השמן בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך 3 דקות על אש בינונית ואז מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים עוד 2 דקות.
2. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והבטטות, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים על הכל מים בכמות שכפולה מגובה הירקות בסיר. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך שעה.
3. כשהירקות רכים, מכבים את האש וטוחנים למרק במרקם קרמי.
4. מוסיפים את העדשים ועד 2 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 30 דקות, עד שהעדשים נמסות לתוך המרק. מסירים מהאש ומגישים מיד עם לחם קלוי.