כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מרק ברוקולי וגבינת צ'דר סופר מוקרם

המנה הזו עונה על כל הדרישות שלנו לאוכל מנחם מושלם: מרק חם, עשיר בגבינה קרמית והכי חשוב - מהיר הכנה וטעים טעים. מתכון למרק ברוקולי וגבינת צ'דר - סופר מוקרם. למרות שמדובר במרק, הוא יכול להיות בקלות המנה העיקרית (מכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק ברוקולי וגבינת צ'דר
מרק ברוקולי וגבינת צ'דר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 75 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1/2 בצל גדול, קצוץ היטב
  • 1/3 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים + אבקת מרק
  • 1 ענף סלרי, ללא העלים, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 2 כוסות ברוקולי קצוצים לחתיכות בגודל ביס
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית, ממיסים את החמאה. כשהחמאה מומסת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות.

2. מוסיפים לסיר את הקמח, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב במשך 2 דקות, עד שנוצרים גושי קמח ובצל.

3. יוצקים לסיר את ציר הירקות או המים עם אבקת המרק ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. מוסיפים את הסלרי והברוקולי, מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 15 דקות, עד שהירקות רכים.

5. מוסיפים את החלב, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות. כאשר המרק סמיך יותר ומצליח "לצפות" גב של כף עץ ולא נוזל ממנה מיד - מסירים את הסיר מהאש.

6. מוסיפים את גבינת הצ'דר בחופנים קטנים - אחרי כל חופן מערבבים, מחכים שהגבינה תימס ורק אז מוסיפים עוד חופן. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך, ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים