רכיבים
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 1 כוס גזר קצוץ
- 2/3 כוס כרישה קצוצה (חלק לבן בלבד)
- 2/3 כוס סלרי קצוץ
- 12 כוסות ציר ירקות
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2-3 נתחי גבינת פרמזן
- ½1 כוסות קוביות תפוח אדמה
- 1 כוס אטריות קצרות, מכל סוג שתבחרו
- 425 גרם עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות - משימורים
- 425 גרם שעועית אדומה משימורים, שטופה ויבשה
- 2/3 כוס אפונה קפואה, מופשרת
- ½1 כוסות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מניחים את הבצל, הגזר, הכרישה והסלרי בסיר מרק ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד להשחמתם.
2. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עד שהירקות מתרככים, בערך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
3. מוסיפים את הציר, המלח, הפלפל ונתחי הגבינה. מביאים לרתיחה ואז מצמצמים לרתיחה קלה בעדינות ומבשלים כ-15 דקות, כשהסיר מכוסה חלקית.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה, האטריות והעגבניות ואז מכסים חלקית עם המכסה ומבשלים על אש קטנה, במשך 20-25 דקות נוספות.
5. מוסיפים את השעועית והאפונה ומבשלים על אש נמוכה עד להתחממות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
6. לפני ההגשה, מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת מעל.