רכיבים
- 2 כפיות שמן קוקוס
- 1 פלפל אדום, פרוס לקוביות
- 1/2 כוס בצל סגול, קצוץ דק
- 220 גרם פטריות, קצוצות גס
- 1 גבעול למון גראס, חתוך לחצי לאורכו
- 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורד
- 3 שיני שום, מגורדות או כתושות
- 1 כוס אפונת שלג, פרוסה לחצי
- 1 כף דבש
- 4 כוסות ציר עוף
- ½1 כוסות חלב קוקוס
- 2 כוסות חזה עוף מבושל, ללא עצמות וללא עור, קרוע לגזרים
- 3 כפות מיץ ליים
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את השמן לסיר ומערבבים לכיסוי מלא של תחתית הסיר.
2. מוסיפים פנימה את הפלפל, הבצל, הפטריות, הג'ינג'ר והלמון גראס.
3. מבשלים 3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
4. מוסיפים פנימה את השום ואפונת השלג ומבשלים דקה נוספת.
5. מוסיפים פנימה את ציר העוף והדבש; מביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים כך במשך 10 דקות.
7. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס וחזה העוף ומבשלים במשך כ-2-3 דקות נוספות.
8. מערבבים פנימה את מיץ הליים ומשליכים את הלמון גראס. מגישים את המרק ומעליו כוסברה, בצל ירוק ופלפל חריף - חתוכים דק.