כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מצאנו את מרק העגבניות הכי קל וטעים שיש

מתכון למרק עגבניות במרקם חלק כמשי שדורש 10 דקות עבודה ותוך חצי שעה מוגש לשולחנכם - חם, טעים וממכר. בזמן שהמרק על האש, הכינו טוסטים של גבינה צהובה כך שתגישו אותם לצד המרק כמו קרוטונים משודרגים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק עגבניות - פשוט, מהיר וטעים
מרק עגבניות - פשוט, מהיר וטעים (צילום: Jenn Kosar on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות או מרוסקות
  • 2 קופסאות שימורים של עגבניות שלמות במיץ
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 פרוסות לחם רגיל, ללא החלק הקשה, חתוכות לריבועים
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים ומעט אבקת מרק

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך 3-5 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהבצל שקוף.

2. מוסיפים לסיר את העגבניות - בשלמותן - והמיץ שלהן. מערבבים ובעזרת מועך פירה, מועכים את העגבניות, עד שנותרים מהן רק פיסות קטנות.

3. מערבבים פנימה את הסוכר החום וריבועי הלחם, מביאים את המרק לרתיחה במשך 5 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהלחם ספוג לגמרי בנוזלים ומתחיל להתפורר.

4. מנמיכים לאש בינונית ומעבירים בזהירות מחצית מהמרק למעבד מזון או טוחנים בעזרת מוט בלנדר כשהמרק עדיין בסיר.

5. מוסיפים למרק שבמעבד המזון כף שמן וממשיכים לטחון במשך 2-3 דקות עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. יוצקים את המרק לקערה גדולה ומעבירים למעבד המזון את החלק השני של המרק שבסיר. מוסיפים לו כף שמן ומעבדים גם אותו למרקם חלק.

6. מחזירים את המרק הטחון לסיר, מוסיפים את ציר המרק או המים - לא חובה את כל הכמות, אפשר גם פחות, בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים מיד, חם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים