רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מרגרינה בטעם חמאה
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 8 כוסות ציר עוף
- 1/4 כוס קצפת צמחית
- 1 עלה דפנה
- 1 כף טימין טרי, קצוץ
- 2 כפיות רוזמרין טרי, קצוץ
- 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה, בתוספת עוד לקישוט
- ½2 כוסות עוף מבושל, מגורר
- 450 גרם ניוקי תפוחי אדמה (קנוי או תוצרת בית)
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית והמרגרינה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים עד שהם רכים, במשך 6-8 דקות.
2. מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא ריחני, במשך דקה נוספת. מתבלים את הירקות במלח ופלפל.
3. מוסיפים את הציר ומצמצמים על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומערבבים פנימה את הקצפת הצמחית ואת עלה הדפנה. מבשלים עד לקבלת טעם טוב, במשך 20-25 דקות.
.4 מוציאים ומשליכים לפח את עלה הדפנה. מערבבים פנימה את הטימין, הרוזמרין, הפטרוזיליה והעוף. מביאים את המרק לרתיחה ואז מערבבים פנימה את הניוקי. מבשלים עד שהניוקי רכים, במשך 4-5 דקות.
5. מחלקים את המרק באופן שווה בין שש קערות. מגישים חם, מקושט עם עוד פטרוזיליה.