כיכר השבת

מה אוכלים היום?

כמו של סבתא: מרק עוף זהוב וריחני

כבסיס למרק, אנחנו משתמשים בציר שעשוי מחלקי עוף שלם, מה שמעניק למרק שילוב מושלם בין רמת השומן, המליחות והארומה. מתכון למרק עוף זהוב וריחני כמו של סבתא שאתם עומדים להכין שוב ושוב בחורף הקרוב (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק עוף זהוב וריחני
מרק עוף זהוב וריחני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • <a href="https://www.kikar.co.il/335196.html">לחצו כאן למתכון לציר מרק עוף נהדר</a>
  • 1-1.5 ק"ג עוף שלם, מחולק עם העור (רצוי כזה שבושל קודם עם ציר העוף)
  • 3 כרישות, רק החלק הלבן, חצוי לאורך ופרוס לחצאי עיגולים
  • 3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • מלח גס ופלפל שחור או לבן גרוס
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים דק; פטרוזיליה, בצל ירוק, שמיר או שילוב שלהם
  • תוספות אפשריות: אטריות ביצים יבשות, פסטה מבושלת חלקית או אורז לא מבושל

אופן ההכנה:

1. חותכים את בשר חזה העוף לנתחים שווים בגודל ביס.

2. בסיר מרק עמוק, מחממים 3 כפות שמן, מוסיפים את פרוסות הכרישה ומטגנים אותן על אש בינונית. לאחר דקה, מנמיכים לאש קטנה יותר וממשיכים לטגן אותה במשך 3 דקות נוספות, עד להתרככות קלה, תוך ערבוב לעתים קרובות.

3. מוסיפים את הגזר, מתבלים במלח, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 5 דקות עד שהירקות מתרככים (הם ממשיכים להתבשל במרק, הם לא צריכים להיות רכים מאוד בשלב זה).

4. יוצקים את ציר מרק העוף המוכן לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהוא מתחמם. מוסיפים אטריות יבשות / פסטה מבושלת חלקית או 1/2 כוס אורז לא מבושל וממשיכים לבשל עד שהם רכים (היעזרו במספר הדקות שעל האריזה).

5. מוסיפים לסיר את נתחי חזה העוף, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור, אם צריך. ממשיכים לבשל עד שהמרק מבעבע. מחלקים את המרק לקערות, מפזרים מעל עשבי תיבול קצוצים ומגישים חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים