כיכר השבת

מה אוכלים היום?

הגשם מזמין את זה: מרק פטריות קרמי ועשיר

החורף מתעקש להישאר ומי אנחנו שנתווכח? כי אין כמו צלחת של מרק מנחם ומלא טעמים להתחמם איתה בערב קריר (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק פטריות קרמי ועשיר
מרק פטריות קרמי ועשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 60 גרם חמאה
  • 1 כף שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 שיני שום, כתוש
  • 750 גרם פטריות פורטבלו טריות, פרוסות
  • 4 כפיות תימין קצוץ
  • 1/2 כוס יין אדום יבש / לבן
  • 6 כפות קמח, מנופה
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • 1-2 כפיות מלח
  • 1/2-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש גבוהה, ממיסים את החמאה והשמן. מוסיפים את הבצלים ומאדים במשך 2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה.

2. מוסיפים לסיר את הפטריות ו-2 כפיות תימין, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5 דקות. יוצקים מעל את היין ומבשלים עוד 3 דקות ללא ערבוב.

3. מוסיפים לסיר את הקמח, מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות. יוצקים מעל את ציר המרק או המים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתקבל מרקם סמיך.

4. מנמיכים לאש קטנה, מערבבים פנימה את השמנת, מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים