מרק עגבניות מקסיקני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 בצל, קצוץ
- חופן כוסברה טרייה, קצוצה
- 290 גרם פלפלים קלויים מצנצנת
- 800 גרם קוביות עגבניות משימורים
- 1 כפית כמון
- 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב קוקוס / מים
- מלח ים ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הפלפל האדום, השום והבצל ומטגנים במשך שתי דקות.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לסיר ומבשלים במשך 10-15 דקות. מוסיפים עוד חלב קוקוס או מים למרקם דליל יותר.
3. טוחנים במוט בלנדר את המרק למרקם הרצוי, ומגישים עם סלסה, אבוקדו חתוך, צ'יפס טורטיה ופרוסות ליים.