כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מרק עגבניות מוקרם - ופרווה לגמרי

אף אחד לא יאמין לכם, אבל המרק הזה פרווה לגמרי. גרסת פליאו נהדרת במרקם קטיפתי וטעם חמצמץ-מרענן שיגרום לכולם לבקש עוד. תוך 20 דקות על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק עגבניות מוקרם
מרק עגבניות מוקרם (צילום: Nathalie jaramillo on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס אגוזי קשיו גולמי שלמים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1.3 ק"ג עגבניות, קצוצות גס
  • 1 כפית מלח ים
  • 2 גבעולי בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

1. מרתיחים 1/2 1 כוסות מים, מניחים את הקשיו בקערה חסינת חום ויוצקים עליהם את המים. משרים במשך 15 דקות.

2. במקביל, מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים. מסירים את שיני השום מהסיר.

3. מוסיפים את העגבניות והמיצים שלהן לסיר, מתבלים במלח ומערבבים. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומבשלים על אש בינונית. מדי פעם מערבבים, עד שהעגבניות מגירות את כל הנוזלים שלהן - הן צריכות לטבוע בנוזל, אך להישאר אל דנטה (לא רכות מאוד). מסירים את עלי הבזיליקום מהסיר.

4. מעבירים את הקשיו והמים לבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת "שמנת". מוסיפים את העגבניות לבלנדר וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת חלקה. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים