מרק גזר וג'ינג'ר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1.3 ק"ג גזר, קלופים וקצוצים
- 1 בצל סגול, פרוס
- מלח גס ופלפל שחור
- 2.5 ס"מ ג'ינג'ר, מקולף
- 6 כוסות ציר מרק ירקות או מים חמים + מעט אבקת מרק
- 1/4 כוס גרעיני דלעת, לקישוט
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, מחממים את השמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הגזר והבצל, מתבלים במלח ופלפל ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שהבצל רך. מוסיפים את הג'ינג'ר ומאדים עוד דקה.
2. יוצקים פנימה את ציר המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך, במשך כ-20 דקות.
3. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר טוחנים את המרק למחית חלקה, ומגישים מיד, חם, עם גרעיני דלעת מעל ועלי כוסברה.