כיכר השבת

מה אוכלים היום?

המרק שמוכיח: ארוחה טובה לא חייבת להיות מסובכת

למרק הזה יש אג'נדה ברורה: בשביל ארוחה טובה, טעימה ומשביעה לא צריך לקרוע את הארנק או לבזבז שעות על הכנה קפדנית (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק גזר וג'ינג'ר
מרק גזר וג'ינג'ר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1.3 ק"ג גזר, קלופים וקצוצים
  • 1 בצל סגול, פרוס
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר, מקולף
  • 6 כוסות ציר מרק ירקות או מים חמים + מעט אבקת מרק
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת, לקישוט

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מחממים את השמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הגזר והבצל, מתבלים במלח ופלפל ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שהבצל רך. מוסיפים את הג'ינג'ר ומאדים עוד דקה.

2. יוצקים פנימה את ציר המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך, במשך כ-20 דקות.

3. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר טוחנים את המרק למחית חלקה, ומגישים מיד, חם, עם גרעיני דלעת מעל ועלי כוסברה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים