כיכר השבת

מה אוכלים היום?

אחרי המרק הזה לעולם לא תקנו עוד אפונה קפואה

אחרי המרק הזה לעולם לא תקנו עוד אפונה קפואה: מתכון למרק אפונה יבשה קלאסי - מרק במרקם שמנת סמיך וטעים עם ירקות נימוחים בפנים, עטופים באפונה שמככבת על כולם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק אפונה יבשה קלאסי
מרק אפונה יבשה קלאסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם אפונה ירוקה יבשה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 גזרים קטנים, קצוצים
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מרווה טחונה
  • 3/4 כפית תימין יבש
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • 5-6 פטריות שמפיניון לבנות, פרוסות
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1.5 ליטר מים
  • 1-2 כפות שמן זית

אופן הכנת מרק אפונה יבשה:

1. בסיר גדול עם תחתית כבדה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, הגזר ותפוח האדמה ומטגנים תוך ערבוב קל במשך 5 דקות.
2. מוסיפים את השום, מערבבים. ומבשלים במשך דקה או שתיים נוספות.
3. מוסיפים את האפונה והמים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה גבוהה ובעבוע טוב.
4. מוסיפים את התימין, המרווה, הפטריות, וכ-1 כפית מלח. מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה במשך 45-50 דקות, עד שכל האפונה "נמסה" ומתרככת.
5. טועמים, משפרים תיבול - מלח ופלפל שחור - מערבבים ומסירים מהאש. מגישים חם עם קרוטונים ועשבי תיבול טריים.
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים