מרק אפונה יבשה קלאסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם אפונה ירוקה יבשה
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 גזרים קטנים, קצוצים
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כפית מרווה טחונה
- 3/4 כפית תימין יבש
- מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
- 5-6 פטריות שמפיניון לבנות, פרוסות
- 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1.5 ליטר מים
- 1-2 כפות שמן זית
אופן הכנת מרק אפונה יבשה:
1. בסיר גדול עם תחתית כבדה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, הגזר ותפוח האדמה ומטגנים תוך ערבוב קל במשך 5 דקות.
2. מוסיפים את השום, מערבבים. ומבשלים במשך דקה או שתיים נוספות.
3. מוסיפים את האפונה והמים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה גבוהה ובעבוע טוב.
4. מוסיפים את התימין, המרווה, הפטריות, וכ-1 כפית מלח. מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה במשך 45-50 דקות, עד שכל האפונה "נמסה" ומתרככת.
5. טועמים, משפרים תיבול - מלח ופלפל שחור - מערבבים ומסירים מהאש. מגישים חם עם קרוטונים ועשבי תיבול טריים.