כיכר השבת

מה אוכלים היום?

הארטישוק בשוק: מרק אביבי נהדר

רוצו לשוק - ארטישוקים טריים ועסיסיים ממתינים שרק תעשו מהם נפלאות במטבח. מלאו שק בירק האביבי הנהדר הזה והכינו מרק ארטישוק ירוק במרקם סמיך וקטיפתי (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מיוחד לאביב: מרק ארטישוק סמיך וקטיפתי
מיוחד לאביב: מרק ארטישוק סמיך וקטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 לבבות ארטישוק, נקיים
  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2.5 ליטר ציר ירקות או מים
  • מיץ מלימון סחוט
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 כף מלח

אופן הכנת מרק ארטישוק סמיך:

רגע לפני: רוצו לשוק - ארטישוקים טריים ועסיסיים ממתינים שרק תעשו מהם נפלאות במטבח. מלאו שק בירק האביבי הנהדר הזה והכינו מרק ארטישוק ירוק במרקם סמיך וקטיפתי.

• מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות בינוניות.

• פורסים את הבצלים לרצועות.

• מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

• מוסיפים לסיר את לבבות הארטישוק, מערבבים קלות, מתבלים בפלפל לבן ומלח.

• מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה וציר הירקות או המים.

• מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים.

• מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.

• טוחנים במקל בלנדר או במעבד מזון את הירקות למחית סמיכה, ומרתיחים הכל יחד.

• מגישים חם, אפשר לצד אורז לבן.

>> מתכון להכנת אורז 'אחד אחד'

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים