כיכר השבת

מנה ראשונה: מרק ארטישוק קטיפתי

הטמפרטורות מתחילות לצנוח, וגם הגשם כבר קפץ לבקר. זה הזמן לשלוף מתכון מרק סמיך ומחמם שיתפקד מעולה כמנה ראשונה: מתכון להכנת מרק ארטישוק קטיפתי (מתכונים, אוכל)

| 12 | כיכר השבת |
מרק ארטישוק קטיפתי
מרק ארטישוק קטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 800 גרם ארטישוק קפוא
  • 2 בצל לבן גדול
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 לימון
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 2.5 ליטר מים או ציר מרק ירקות

אופן הכנת מרק ארטישוק:

רגע לפני: הטמפרטורות מתחילות לצנוח, וגם הגשם כבר קפץ לבקר. זה הזמן לשלוף מתכון מרק סמיך ומחמם שיתפקד מעולה כמנה ראשונה: מתכון להכנת מרק ארטישוק קטיפתי.

• מפשירים את הארטישוק במסננת.

• פורסים את הבצלים לרצועות.

• מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים אותם לתפוחי אדמה בגודל שווה.

• מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את רצועות הבצל עד שיהפכו לשקופות. מתבלים במלח ופלפל לבן, ומערבבים קלות.

• מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והמים או ציר הירקות. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה, עד שהירקות מתרככים.

• סוחטים לסיר את הלימון ומערבבים. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.

• בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למחית סמיכה ומביאים לרתיחה.

אופן ההגשה: מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
האמת שלארטושוק יש טעם לוואי חמצמץ כזה ובתוך המרק, זה מורגש חזק.חבל!
הרבנית+
4
הוספתי גם מח עצם.. יצא ממש טעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עדי
3
נעשה בחג ...יצא מגנים תודה מורן פינטו תותחית.....
נדב ניורק

הצגת כל התגובות

2
מתאים בדיוק למזג אויר הנוכחי.
שלגיה
המלצה,אני סוחטת קילו לימונים מקפיאה בתבניות קרח.לאחר שהם קפאו,אני מוציאה אותם לשתי שקיות ניילון(כדי שהניילון לא יקרע) ודופקת עם פטיש שניצל על הקוביות שבתוך הניילון והופכת אותם לברד.והנה לכם שביבי לימון מוכנים לכל שימוש שתירצו.ברור שלאחר מכן להחזיר את שקית הלימון הקפוא ל....מקפיא.פטנט רשום.
טלי
1
הוספתי בטטה לאזן את החמיצות
אורנה
מרקים