רכיבים
- 1/2 ק"ג עגבניות טריות
- 1/2 חבילת חמאה
- 1 בצל גדול
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 2 כוסות מים רותחים
- פלפל שחור
- מלח
- קוביות גבינת חרמון
אופן ההכנה:
• מכינים את העגבניות: חורצים צורת X בתחתית כל עגבנייה וחולטים את העגבניות במים רותחים במשך 8 דקות. לאחר מכן, מוציאים מהמים, מסירים את הקליפה, חוצים לשניים את העגבניות, מרוקנים מתוכן את הגרעינים וקוצצים את בשר העגבניות לקוביות קטנות ושוות בגודלן.
• חותכים את הבצל לטבעות.
• ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים בה את טבעות הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים יחד עד שהעגבניות מתרככות.
• מעבירים את תערובת העגבניות למעבד מזון וטוחנים אותן עד שמתקבלת מחית בעלת מרקם חלק.
• מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומעל את רסק העגבניות, הסוכר, המלח ומעט פלפל שחור, ומבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית.
אופן ההגשה: את המרק מגישים חם במנות אישיות, כמנת פתיחה חגיגית ויפה. רגע לפני, מפזרים מעל המרק קוביות גבינת חרמון ומגישים.