כיכר השבת

מרק עגבניות אדום וקוביות חרמון

מתכון למרק פוטוגני להפליא עשוי עגבניות בשלות ומתובל בעדינות עם מרקם סמיך וחלק. את המרק מגישים במנות אישיות כמנת פתיחה חגיגית ויפה • אל תשכחו לצלם (מתכונים, אוכל)

|
מרק אדום וקוביות גבינת חרמון
מרק אדום וקוביות גבינת חרמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עגבניות טריות
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1 בצל גדול
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כוסות מים רותחים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • קוביות גבינת חרמון

אופן ההכנה:

• מכינים את העגבניות: חורצים צורת X בתחתית כל עגבנייה וחולטים את העגבניות במים רותחים במשך 8 דקות. לאחר מכן, מוציאים מהמים, מסירים את הקליפה, חוצים לשניים את העגבניות, מרוקנים מתוכן את הגרעינים וקוצצים את בשר העגבניות לקוביות קטנות ושוות בגודלן.

• חותכים את הבצל לטבעות.

• ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים בה את טבעות הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים יחד עד שהעגבניות מתרככות.

• מעבירים את תערובת העגבניות למעבד מזון וטוחנים אותן עד שמתקבלת מחית בעלת מרקם חלק.

• מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומעל את רסק העגבניות, הסוכר, המלח ומעט פלפל שחור, ומבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית.

אופן ההגשה: את המרק מגישים חם במנות אישיות, כמנת פתיחה חגיגית ויפה. רגע לפני, מפזרים מעל המרק קוביות גבינת חרמון ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
מרקים