כיכר השבת

מתכונים לחנוכה

כך תכינו לביבות משגעות ומטבל שמנת נפלא

כל אחד צריך לדעת להכין לביבות תפוחי אדמה ראויות - והנה המתכון המושלם ללביבה חמה ולא בדיוק מתוקה לחג החנוכה. העיקרון פשוט: ככל שתסחטו יותר נוזלים מהירקות, הלביבה תהיה יותר קריספית (מתכונים לחנוכה, אוכל)

| 25 | כיכר השבת |
לביבות תפוחי אדמה ומטבל שמנת חמוצה
לביבות תפוחי אדמה ומטבל שמנת חמוצה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה אדומה בינוניים, מגורדים
  • 1 בצל לבן / בצל סגול (הבצל הסגול מתקתק יותר), מגורד
  • 1 בטטה, מגורדת
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 3 כפות של קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • שמן לטיגון עמוק

למטבל:

  • 1 מיכל שמנת חמוצה 27%
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט סומק
  • שמן זית
  • גבעולי בצל ירוק, פרוסים לאורך

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה, הבצל והבטטה המגורדים בקערה מרופדת בשק רשת או בד דק וסוחטים היטב את הנוזלים - ככל שתסחטו יותר נוזלים, הלביבה תהיה קריספית יותר.

2. מעבירים את הירקות המגורדים לקערה נקייה, מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

3. בסיר רחב, מחממים שמן לטיגון עמוק על אש גבוהה. גורפים כף מהתערובת, מורידים בזהירות לשמן החם וכך מטגנים את כל הלביבות עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים למסננת או לצלחת מרופדת בנייר סופג ומשם לכלי הגשה לצד מטבל השמנת.

הכנת מטבל השמנת:
4. מניחים את השמנת בקערה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מזלפים מעל מעט שמן זית, מפזרים סומק ומניחים מעל בצל ירוק.

אופן ההכנה - בתמונות:

מקלפים את הירקות ומגרדים אותם דק (צילום: אוראל בראל)
סוחטים היטב את הירקות (צילום: אוראל בראל)
מערבבים את הירקות עם שאר הרכיבים (צילום: אוראל בראל)
גורפים כף מהתערובת לכל לביבה (צילום: אוראל בראל)

צפו:

This browser does not support the video element.

מטגנים עד להזהבה משני הצדדים (צילום: אוראל בראל)
מגישים ונהנים! (צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
25 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
25
וואוו חובה להכין
ללא שם
24
אליפות! שף מוכשר
אפרת
23
נראה אש
ללא שם

הצגת כל התגובות

22
יאממיייי אני לא מחכה לחנוכה... הולכת הרגע לעשות לי ולילדודס..
מיכאלה.
21
מושלםםםם
ללא שם
20
ניראה ממש טוב טעים וקל להכנה אנחנו ננסה זאת תודה(:
ללא שם
19
מתכון מעולה! אהבתי ממש
אוראל
18
וואי ברור שאהבתיייי
מי אני ומה שמי
17
ווווווואווווו חייבת לנסות ❤️ נראה מעולה
איילה
16
יאמייי הלביבות נראות ט ו ב 🥰 המתכון מעולה!
ללא שם
15
ווואיי ואייי הבחור אלוף
השף המכשף
14
מתכון מעולה!יצא לי אש!לבחור יש מתכונים מקוריים ויפים.תודה
ללא שם
13
ואוו נראה ט ו ב! 🥰 מתכון מעולה!
ספיר
12
על כזה דבר אנע שובר דיאטה!!! הלכתי להכין בייייי
אריאל
11
ואו ניראה טוב
שמעון
10
נראה מדהיםםםםם
מרים
9
ואו ניראה מושלם חייבת לנסות
אבישג
8
וואווו! חייבת לנסות , נראה אסטתי , מחכה כבר להכין!!!!
אביה
7
וואוו ואוו נראה מעולה!! בטח שננסה😍
שירי
6
וואוווו אליפותתתת אין על הידיים של אוראל!! 🙏🏾🙏🏾
ללא שם
5
נראה מושלם
ואו מגרה מאוד מתכון מעולה לחנוכה
4
נראה מעולה! מנסה בהזדמנות הראשונה
ללא שם
3
נראה אשששששש
ללא שם
2
או סוף סוף מתכון קל אהבתי! הולכת לטגן לי
ללא שם
1
אם רוצים בצל לבן מתקתק, פשוט מטגנים אותו במעט שמן, לפני צירופו לתערובת - אגב, השמן שבתערובת ימנע מהלביבות להדבק למחבת ומוסיף טעם נ-ה-ד-ר!!! אצלנו מכינים ללא בטטה - (עם בטטה מכינים קציצות בטעם בשרי כשמוסיפים להם טונה- ואופים בתנור) אבל מוסיפים פטרוזיליה טרייה קצוצה ...
שלי
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות