תפוחי אדמה אפויים עם פרמזן ושום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות או סירות
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 5 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-22- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה קטנה, מערבבים את השמן והשום עם מלח ופלפל שחור. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית ויוצקים מעל את תערובת השמן והשום, עד לציפוי מלא.
3. אופים במשך 30-35 דקות ולקראת סוף האפייה, מעבירים את התנור למצב גריל ואופים 3-4 דקות עד שתפוחי האדמה פריכים ושחומים.
4. בקערה, מערבבים את הפרמזן והפטרוזיליה ומפזרים על תפוחי האדמה ברגע שהם מוכנים. הגבינה תימס מהחום ותעניק לתפוחי האדמה מראה מבריק ויפה.