כיכר השבת

מה אוכלים היום?

הארוחה המושלמת אחרי החג הארוך הזה

אם אתם כבר לא יכולים לראות בשר - או חלב - זו בדיוק הארוחה שאתם רוצים להכין היום: טאקו מקסיקני במילוי פרווה מעולה של זוקיני וגרגרי חומוס צלויים ושאר תוספות גמישות לבחירתכם. והכי חשוב? כל העסק הטעים הזה מוכן תוך חצי שעה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
טאקו צמחוני - טורטייה במילוי זוקיני וגרגרי חומוס צלויים
טאקו צמחוני - טורטייה במילוי זוקיני וגרגרי חומוס צלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

למילוי:

  • 2 כפות אבקת צ'ילי  
  • 1 כפית כמון טחון  
  • 1 כפית מלח ים  
  • 1/4 כפית אבקת שום  
  • 1/4 כפית אבקת בצל
  • 1/4 כפית פפריקה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 זוקיני בינוניים, לא מקולפים, חתוכים לרצועות באורך 1 ס"מ
  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב

להרכבת המנה - תוספות לבחירתכם:

  • טורטיות תירס
  • 1/2 ראש כרוב סגול, חתוך דק  
  • 1 אבוקדו גדול, חתוך לקוביות
  • 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה  

אופן ההכנה:

1. מחממים גריל חשמלי או פלנצ'ה לחום בינוני-גבוה.

2. בקערה קטנה מערבבים את אבקת הצ'ילי, הכמון, המלח, אבקת השום, אבקת הבצל והפפריקה. מניחים את רצועות הזוקיני וגרגרי החומוס ב-2 קערות נפרדות, מזלפים מעל כל קערה מחצית מכמות השמן ומחצית מתערובת התיבול ומערבבים לציפוי מלא.

3. מניחים את רצועות הזוקיני וגרגרי החומוס על הגריל / פלנצ'ה וצולים במשך כ-10 דקות, עד שהקישואים רכים וגרגרי החומוס נעשים פריכים.

4. במחבת חמה או על להבת גז מחממים את הטורטיות, מניחים אותן על משטח נקי ומרכיבים את הטאקו - קודם רצועות הזוקיני וגרגרי החומוס ואחר כך את התוספות. ניתן להוסיף סלסת עגבניות, אם רוצים. מגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות