כיכר השבת

מה אוכלים היום?

קציצות ירק אפויות בתנור שמתחסלות ברגע

הקציצות האלה הן ההוכחה שאפשר להרים ארוחה טעימה ב-15 דקות והיא עדיין תהיה בריאה ומזינה ובעיקר - עוד לא נולד הילד שיסרב להן (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קציצות ירק אפויות
קציצות ירק אפויות (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה, מגוררים
  • 3 גזרים, מגוררים
  • 2 בצלים, מגוררים
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח, מנופה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחידה.

2. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה משומן.

3. מעצבים מהעיסה כדורים בגודל שווה, סוחטים אותם מהנוזלים, מסדרים על נייר האפייה ומשטחים אותם קלות.

4. מזלפים מעל מעט שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה. מגישים עם סלט ירקות רענן וטחינה / שמנת חמוצה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות