רכיבים
- 1/2 חבילת קוסקוס
- 1 כוס גרגירי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים
- 8 תפוחי אדמה קטנים
- 1 בצל סגול קטן
- 2 ענפי בצל ירוק
- 1 לימון סחוט
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מעושנת
- מלח
אופן הכנת סלט קוסקוס:
ניתן להכין את מרכיבי הסלט מראש, לשמור במקרר ולאחד סמוך להגשה.
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל האריזה.
2. במקביל, מקלפים את תפוחי האדמה, ומבשלים בסיר מלא מים עם כף מלח עד לריכוך. בסוף הבישול, מנקזים את תפוחי האדמה מנוזלים וחוצים לשניים כל תפוד.
3. קוצצים דק את הבצל הסגול והבצל הירוק.
4. רגע האיחוד: מעבירים את הקוסקוס לקערת הגשה, מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים, תפוחי האדמה חצויים והבצלים הקצוצים. מתבלים במלח, פפריקה, לימון ושמן זית ומערבבים בזהירות כדי שהתפודים לא יתפרקו.
מגישים את הסלט בטמפרטורה פושרת או קר כתוספת למנת בשר או עוף או פשוט כמנה בפני עצמה.