רכיבים
- 1 כוס אורז בר
- 2 כוסות אורז מלא
- 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה קפואה/חלוטה קלות/טרייה מהשוק
- 1 כוס אפונה מבושלת (אפשר משימורים)
- 4 שיני שום
- 1 בצל סגול גדול
- 3 כפות רוטב סויה
- שמן לטיגון
- מלח ופלפל שחור
- להגשה: 3 ענפי בצל ירוק
אופן ההכנה:
רגע לפני: כל אחד מהמרכיבים מתבשל בסיר אחר, עד לרגע האיחוד המאושר בווק: מתכון להכנת תבשיל אסייתי עם אורז בשני סוגים, שעועית, אפונה ושאר דברים טובים. שימו לב, כדאי לבשל כמה מרכיבים במקביל.
• הכנת האורז המלא ואורז הבר (את הפעולות הבאות עושים כפול שתיים לכל אחד מסוגי האורז):
- משרים את האורז במים פושרים במשך 15 דקות, ומסננים.
- מחממים 3 כפות שמן במחבת, מוסיפים את האורז ומערבבים כך שהשמן ייספג באורז.
- מכסים את האורז ב-2 כוסות מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 35 דקות, עם מכסה סגור. מכבים את האש ומשאירים את האורז מכוסה.
רגע האיחוד:
• פורסים את הבצל לטבעות וכותשים את שיני השום.
• מחממים 4 כפות שמן זית בווק גדול, ומטגנים במשך 5 דקות את טבעות הבצל.
• מוסיפים לווק את השעועית והאפונה, מתבלים בשום ובג'ינג'ר ומערבבים. מקפיצים יחד במשך 5 דקות.
• מוסיפים לווק את שני סוגי האורז, מתבלים ברוטב הסויה, מלח ופלפל ומערבבים.
אופן ההגשה: מעבירים מספר כפות מהתבשיל כשהוא חם מהווק לצלחת הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ. ניתן להגיש לצד פילה סלמון שנאפה בתנור.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!