רכיבים
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 גזר גדול
- 5 שיני שום
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 1 כוס שמן לטיגון חצי עמוק
- קמצוץ אבקת צ'ילי גרוס (לא חובה)
- 1/2 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
• מכינים את מרכיבי הקציצות:
בעזרת פומפיה מגרדים את הגזר.
קוצצים דק את שיני השום והבצל הירוק.
• ממלאים סיר ב-5 כוסות מים ומבשלים בו את העדשים במשך 20 דקות.
• לאחר הבישול, כאשר העדשים רכות, מסננים אותן היטב מנוזלים ומרסקים למחית גסה.
• מעבירים את העדשים לקערה, מוסיפים את הגזר המגורד והשום הקצוץ, ומתבלים במלח ופלפל. לחובבי הפיקנטיות, ניתן להוסיף גם קמצוץ של אבקת צ'ילי גרוס.
• מוסיפים לקערה את הביצים, הבצל הירוק ופירורי הלחם ולשים היטב עד לקבלת עיסה לחה ואחידה.
• מחממים כוס שמן אחד במחבת רחבה ובינתיים צרים עיגולי קציצות שווים.
• מטגנים במשך 2-3 דקות משני הצדדים עד להזהבה משני צידי הקציצה.
אופן ההגשה: טחינה. אין דרך אחרת לאכול את הקציצות הנפלאות האלה, שיכולות להגיע גם כשדרוג נהדר לסנדוויץ', בתור המבורגר צמחוני בין שתי חצאי לחמנייה,פרוסת עגבניה, קלח חסה וטחינה מעל.
הצגת כל התגובות