כיכר השבת

זה לא שבת בלי קוגל ירושלמי: מתכון

מתכון לקוגל ירושלמי: אחד המאכלים המזוהים ביותר עם שבת במגזר החרדי היא פשטידת איטריות מתוקה, המוגשת לצד מלפפונים חמוצים. מתכון משודרג (מתכונים לשבת, אוכל)

| 10 | כיכר השבת |
מתכון: קוגל ירושלמי שלא הכרתם
(ישראל ברדוגו)

מתכון לקוגל ירושלמי: אחד המאכלים המזוהים ביותר עם שבת במגזר החרדי היא פשטידת איטריות המתוקה, המוגשת לצד מלפוונים חמוצים. מתכון משודרג.

החומרים:

חצי קילו אטריות ביצים מבושלות.

4 ביצים

חצי כוס קרמל

רבע כוס שמן

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס צימוקים כהים

כך תכינו:

מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.

מניחים במחבת מעל להבת אש נמוכה חצי כוס סוכר ושתי כפות מים, בוחשים ללא הפסקה עד שהסוכר נמס ומקבל גוון כתום או חום בהיר מרגע שהצבע נשתנה מסירים מהאש.

בוחשים יחד את הביצים עם המלח והפלפל, ומכניסים עם הקרמל לאחר שהצטנן מעט.

לתערובת מוסיפים כעת את האטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.

מכניסים לסיר המשומן בתחתית. חשוב להקפיד על סיר המיועד לאפייה בתנור. ומהדקים מעט כלפי מטה. מכסים את הסיר בנייר כסף ואופים במשך הלילה.

ההגשה: לצד מלפפונים חמוצים.

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
לא כתוב כמה מלח וכמה פלפל שחור וזה מאד משמעותי במתכון ונראה שחסר סוכר.
מזרחי
6
קוגל ירושלמי – מתכון של סבתא חנה הקלמן מרכיבים כ-12 מנות (אפשר להשתמש בסיר קובנה בקוטר 18 ס"מ ובגובה 10 ס"מ) • 800 גרם אטריות ביצים לנודלס • 3/4 2 כוסות (550 גרם) סוכר • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה • 2 עד 5 כפיות פלפל שחור • 3/4 כפית מלח • 6 ביצים טרופות אופן ההכנה 1. מחממים את התנור ל-180 מעל
אברהם
5
את הסוכר ממיסים בשמן ויוצרים קרמל, שצריך לבעבע. את הקרמל שופכים לתוך תערובת האטריות. הקרמל נמס מעצמו. גם לתערובת האטריות יש להוסיף סוכר בנוסף לקרמל.
חנה

הצגת כל התגובות

4
אפשר לשים על הפלטה כל הלילה?
לולי
3
אפשר על הפלטה כל הליליה?
לולי
2
סליחה על החוסר פירגון אבל הקוגל הירושלמי האמיתי מגיע ללא צימוקים ובצורת בישול שונה לגמרי....קודם יוצרים תערובת עם כום סוכר כפית פלפל שחור ו2 כפות מלח 4 ביצים ואז עושים את הקרמל חשוב שהקרמל יצא כהה כמו תה חזק, פחות מזה יצא בהיר.עדיף להשאיר את הקוגל אחרי האפיה בתנור עוד שעה וחצי כי אז הוא מקבל את הדבי
קובי
1
מתכון דפוק
לטקס
תוספות