כיכר השבת

זנב השור

זה המתכון שיגנוב את ההצגה בשולחן החג!

מחפשים מתכון שישאיר את כולם פעורי פה? | הנה מתכון שמחמם את הלב והנשמה, מושלם לשבת או לארוחת חג משפחתית | תבשיל זנב שור ברוטב יין אדום משובח מאת השף אוראל בראל

| מקודם |

This browser does not support the video element.

המתכון שיגנוב את ההצגה בשולחן החג!

תבשיל זנב שור ברוטב יין אדום משובח 🥩🍷😋מאת השף: אוראל בראל

מצרכים:

2 קילו זנב שור פרוס לקוביות מרשת הקצביות של וול-דאן 🥩😋

300 מ"ל יין אדום יבש 🍷🍾

ראש סלרי פרוס 🥬🥕

4 גזרים בצבעים 🥕🧡💛😋

ראש פטרוזיליה 🌿🌱

2 גבעולי טימין 🌱🌿

צרור גבעולי סלרי 🌿🥬

2 כפות שמן זית איכותי 🫒😋

ליטר וחצי מים או ציר בקר 🍲🥣

כפית מלח 🧂😋

כפית שטוחה פלפל שחור 🧂🌶️

אופן ההכנה:

1. נבשל את זנב השור בסיר לחץ כ־4–5 שעות לריכוך (בסיר רגיל כ־5–7 שעות) ⏱️⏰

2. בסיר רחב נסדר שמן זית ומעליו שכבה של ראש סלרי, ואת שאר הירקות מעל 🌈🥕

3. נסדר מעל את הבשר שהתבשל, נוסיף את היין והתבלינים ונצמצם את היין על אש קטנה עד שיגיע לחצי מהכמות 🍷➡️🥄😋

4. נוסיף מים / ציר בקר, נכסה ונבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים ונמסים בפה... פשוט תענוג! 🍲😋

בתיאבון!

זה מתכון שמחמם את הלב והנשמה, מושלם לשבת או לארוחת חג משפחתית ❤️

מתכון זנב שור ביין מאת השף אוראל בראל (צילום: וול דאן)
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים