This browser does not support the video element.
המתכון שיגנוב את ההצגה בשולחן החג!
תבשיל זנב שור ברוטב יין אדום משובח 🥩🍷😋מאת השף: אוראל בראל
מצרכים:
2 קילו זנב שור פרוס לקוביות מרשת הקצביות של וול-דאן 🥩😋
300 מ"ל יין אדום יבש 🍷🍾
ראש סלרי פרוס 🥬🥕
4 גזרים בצבעים 🥕🧡💛😋
ראש פטרוזיליה 🌿🌱
2 גבעולי טימין 🌱🌿
צרור גבעולי סלרי 🌿🥬
2 כפות שמן זית איכותי 🫒😋
ליטר וחצי מים או ציר בקר 🍲🥣
כפית מלח 🧂😋
כפית שטוחה פלפל שחור 🧂🌶️
אופן ההכנה:
1. נבשל את זנב השור בסיר לחץ כ־4–5 שעות לריכוך (בסיר רגיל כ־5–7 שעות) ⏱️⏰
2. בסיר רחב נסדר שמן זית ומעליו שכבה של ראש סלרי, ואת שאר הירקות מעל 🌈🥕
3. נסדר מעל את הבשר שהתבשל, נוסיף את היין והתבלינים ונצמצם את היין על אש קטנה עד שיגיע לחצי מהכמות 🍷➡️🥄😋
4. נוסיף מים / ציר בקר, נכסה ונבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים ונמסים בפה... פשוט תענוג! 🍲😋
בתיאבון!
זה מתכון שמחמם את הלב והנשמה, מושלם לשבת או לארוחת חג משפחתית ❤️