כיכר השבת

ללקק את האצבעות

המטבוחה שתחסל את החלה

ליל שבת. כולם יושבים סביב שולחן השבת. הבטן מקרקרת מרעב. אין יותר כיף מלפתוח את הסעודה על חלה עם מטבוחה/ קבלו מתכון למטבוחה פיקנטית עם הוראות הכנה/ צפו (אוכל, מתכונים, נשים)

| 7 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

מטבוחה מרוקאית🌶

מצרכים

לכמות של 450 גרם מטבוחה:

12-14 עגבניות

כף פפריקה חריפה

כף פפריקה מרוקאית בשמן

3/4 כוס שמן (חד״פ שתיה קרה)

כפית מלח

כפית סוכר חום

(לשפר טעמים לפי הצורך)

6-7 שיני שום קצוצים דק

פלפל ירוק חריף קטן קצוץ דק

אופן ההכנה

בעזרת סכין נוציא את ראשי העגבניות

ונחרוץ לאורך העגבניה בצורת X

נבשל במים חמים כ 10 דקות ונעביר ישר למי קרח. נקלף את קליפת העגבניות ונקצוץ אותם דק דק.

נפתח את הפפריקה בשמן למשך חצי דקה על אש קטנה ונוסיף פנימה את הירקות, הסוכר והמלח. נערבב קלות ונבשל על אש נמוכה כ 3/4 שעות לצמצום המטבוחה.

מטבוחה הינה ריבת עגבניות בשילוב טעמים של חריף מלוח עם מתיקות מעודנת.

(יש לערבב בתהליך הבישול כדי שהעגבניות לא ישרפו בתחתית הסיר).

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
כמה שמן
מוש
6
לא הייתי מעז להוסיף כזו כמות של שמן , תראו איך שזה צף .....סכנה בריאותית !
Ani
5
מטבוחה ללא שמן זה לא מטבוחה. זה הדבר היחיד שאני מרשה לעצמי להפריז בו בשמן
לאה

הצגת כל התגובות

4
יש דרך לבשל על אש קטנה את הכל בלי השמן ולבסוף להוסיף שמן לפי הכמות שרוצים
נעמה
3
פלא שבמסעדות הכל טעיייםםםם שמן שמן ו........מרגרינה כן כן גם בסלטים
יוני
2
לא תודה...זה עגבניות בשמן לא מטבוחה,מי שאוכל כך דום לב זה עניין של זמן.
אפרת
1
מספיק 1/2 כוס שמן -לערבב 1/4 שמן זית ו1/4 קנולה טעים ובריא לעורקים
בלבוסטע 50 שנה
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים