כיכר השבת

שלב אחר שלב: כך מכינים מופלטה

תרבחו ותסעדו: ערב המימונה, מורן פינטו מגישה את המתכון המלא להכנת המאכל המסורתי - המופלטה. שלב אחר שלב: כך תכינו את מאכל האמונה (בבית)

| 6 | כיכר השבת |
הכנת מופלטה
הכנת מופלטה (צילום: פלאש 90)

מצרכים להכנת מופלטה:

1 ק"ג קמח מנופה.

3 כפות שמרים יבשים.

1 כף מלח.

1 כף סוכר.

עד 2.5 כוסות מים פושרים.

שמן למריחה.

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הבצק, ונותנים לו לנוח במשך 15 דק'.

יוצרים מהבצק כדורים שווים ומניחים אותם בקערה עם שמן. שוב מניחים למנוחה של 15 דק'.

בידיים משומנות יוצרים כדור ומשטחים אותו, מניחים אחד לטיגון, ומעליו מניחים אחד חדש הופכים, ואז עוד אחד מעל והופכים.

מטגנים בערימות של 20 יחד.

מגישים עם דבש וחמאה.

תרבחו ותסעדו.

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
ןםםםפ
יעכג
4
מי יכין לי??
רוצה גם
3
אבל שיהיה בתיאבון ושמח וזהירות, ספירת העומר, ממעטים בשמחה בימים אלה.
א. לוי
רק באב
אא

הצגת כל התגובות

2
קילו קמח, אבקת אפייה ומים. יוצרים עיגולים לתפיחה עם שמן, אח'כ פותחים אותם ושמים במחבת חשמלי אחד על השני והופכים ושוב שמים.
מרוקאית
1
צריך הרבה מומחיות לכך
בוזי
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים