אוזני המן בטעם שום שמיר (צילום: רמי לוי)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 חבילה בצק פריך מלוח - רמי לוי
- 1/4 כוס שמיר קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 100 גרם פרמזן מגורר
- לציפוי:
- ביצה טרופה
- כף שמיר קצוץ
- כפית שום כתוש
- 2 כפות שמן זית
- קצח
אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד
2.פורסים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים
3.מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה
4.מניחים מלית באמצע ומקפלים לאוזן המן מהודקת
5.מניחים על תבנית מרובדת נייר אפייה
6.מוסיפים לביצה הטרופה כף שמיר קצוץ, שמן זית וכפית שום גבישי
7.מברישים את אוזני ההמן , מפזרים קצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.
לבריאות וחג שמח!