כיכר השבת

המעדן השבועי: סלמון עם רוטב צ'ילי

מתכון: סלמון בתנור עם רוטב צ´ילי. טוויסט שונה לדג השגרתי העולה על שולחן שבת. כך תכינו

| 3 | כיכר השבת |
מתכון: סלמון בתנור עם רוטב צ'ילי
(פלאש 90)

1 פילה סלמון

ארבע כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

4 שיני שום קצוצות

1 כוס יין לבן

לרוטב:

לחתוך שני פלפלים אדומים לרצועות קטנות

2 פלפלים צהובים, לחתוך לקוביות קאנות

3 כפות שמן זית

100 גרם מרגרינה מסוג מחמאה

2 בצלים אדומים קצוצים דק

1 כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק

מעט כוסברה קצוצה.

כך תכינו:

חממו תנור ל-150 מעלות. הניחו את פילה הסלמון על תבנית אפייה שבתחתיתה מעט שמן זית.

פזרו על הדג מלח פלפל שום קצוץ ומעט שמן זית.

מעל: יין לבן בכמות נדיבה. לאפות כך כ-15 דקות.

לרוטב:

חממו סיר עם שמן זית, הוסיפו בצל ופלפלים ולטגן קלות.

לאחר כ-4 דקות הוסיפו את היין.

הוסיפו רוטב צ'ילי ואת הקצפת צמחית הצמחית והרתיחו למשך 2 דקות.

הוסיפו את המרגרינה.

הוציאו את הסלמון מהתנור והניחו מעליו את הרוטב. בשלו בתנור עוד כ-8 דקות.

בתאבון

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
ברשימת הרכיבים לא מופיעה הקצפת הצמחית , ובמתכון עצמו לא מופיעה המחמאה. עם מה יש להכין? עם קצפת או מחמאה?
טוני
2
נשמט לכם מרשימת המרכיבים כמה קצפת צמחית צריך... אשמח אם תוכלו להשלים את הפרט הזה.
טלי
1
במרכיבים לא כתוב קצפת האם זו טעות?ןלמה להרוס דג בריא וטעים במרכיבים משונים?
מירי
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים