1 פילה סלמון
ארבע כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
4 שיני שום קצוצות
1 כוס יין לבן
לרוטב:
לחתוך שני פלפלים אדומים לרצועות קטנות
2 פלפלים צהובים, לחתוך לקוביות קאנות
3 כפות שמן זית
100 גרם מרגרינה מסוג מחמאה
2 בצלים אדומים קצוצים דק
1 כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק
מעט כוסברה קצוצה.
כך תכינו:
חממו תנור ל-150 מעלות. הניחו את פילה הסלמון על תבנית אפייה שבתחתיתה מעט שמן זית.
פזרו על הדג מלח פלפל שום קצוץ ומעט שמן זית.
מעל: יין לבן בכמות נדיבה. לאפות כך כ-15 דקות.
לרוטב:
חממו סיר עם שמן זית, הוסיפו בצל ופלפלים ולטגן קלות.
לאחר כ-4 דקות הוסיפו את היין.
הוסיפו רוטב צ'ילי ואת הקצפת צמחית הצמחית והרתיחו למשך 2 דקות.
הוסיפו את המרגרינה.
הוציאו את הסלמון מהתנור והניחו מעליו את הרוטב. בשלו בתנור עוד כ-8 דקות.
בתאבון