כיכר השבת

מתכון: לקבל את השבת עם עוף בנוסח מרוקו

מתכון: השבת כבר כאן. על הפלטה מונחים שורת סירים מהבילים. ובתוכם, מתכון על פי כל כללי המסורת המרוקאית המופלאה: עוף בשזיפים

| 1 | כיכר השבת |
מתכון: לקבל את השבת עם עוף בנוסח מרוקו
(פלאש 90)

השבת כבר כאן. על הפלטה מונחים סירים מהבילים. ובתוכם, מתכון משובח במיוחד, על פי כל כללי המסורת המרוקאית המופלאה: עוף בשזיפים.

החומרים:

שמן תירס,

4 בצלים גדולים, פרוסים לפרוסות דקות.

חצי כוס יין לבן.

עוף שלם - מחולק לשמונה חלקים

מלח

1.5 כפית/ות פלפל לבן

1.5 כפית/ות פלפל אנגלי - טחון

כפית וחצי של כוסברה,

ו-20 שזיפים יבשים, ללא גרעינים.


כך תכינו:

חממו את השמן תירס בסיר גדול. הוסיפו את הבצלים וטגנו ארוכות על להבה נמוכה כשעה. כשהם מזהיבים, הוסיפו את היין הלבן.

חממו את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).

הניחו בקערה את המלח והתבלינים. הניחו בקערה את חלקי העוף עד שיספגו את התערובת. הוסיפו את העוף והשזיפים היבשים לסיר הבצל.

כסו את הסיר, הכניסו לתנור ואפו במשך חצי שעה.

אחר-כך, המשיכו לאפות כשעתיים על חום נמוך יותר.

בתאבון!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
זה מתכון לעוף
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים