כיכר השבת

מעדן לשבת: כך מכינים חריימה איכותי

יש מסורת ומתכון מדויק המורים כיצד מכינים את המעדן החריף-חריף הזה, שעולה על שולחנם של רבים מדי שבת. אז איך עושים זאת? (משפחה)

| 5 | כיכר השבת |
מתכון לשבת: כך מכינים חריימה טעים ואיכותי
(אלי אביב)

יש מסורת ומתכון מדויק המורים כיצד מכינים את המעדן החריף-חריף הזה, שעולה על שולחנם של רבים מדי שבת. אז איך עושים זאת?

חומרי ההכנה:

שתי כפות רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

1/4 כפית קימל טחון

רבע כפית מלח

מיץ סחוט ממחצית לימון

מעט מים

6-7 שיני שום גדול

1/4 כפית כמון

1/4 עד 1/2 כוס שמן

1 ק"ג דג לוקוס, בורי או נסיכת הנילוס

כך תכינו:

לחמם את השמן בסיר רחב

להניח בקערה קטנה את רסק העגבניות, הפפריקה החריפה והמתוקה, השום הכתוש, המלח והמים ולערבב לעיסה.

להניח את העיסה על השמן החם ולטגן מעט.

מאוחר יותר, להניח את הדגים בסיר ולבשל ברתיחה כעשר דקות.

בשלב הזה, מוסיפים לתבשיל רבע כפית כמון, קימל טחון ואת מיץ הלימון. להמשיך בבישול כמה דקות עד שהדגים מוכנים היטב.

בתאבון.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
הערה: לפני שמכניסים את הדגים צריכים לתת בישול טוב לרוטב ולהפוך אותו לרסק טוב מבחינת ההכרב שלו והסמיכות שלו. רק לאחר מכן צריכם להכניס את הדגים ולהוסיף מים וכמובן: כמון - יחד עם הקרויה -(קימל)
חמסה וחו'ץ
4
אומרים רביכה ולא עיסה
דקדקני
3
וזה לא פחות חריף מפלפל
אשכנזי מרוקאי

הצגת כל התגובות

2
את/ה בא-מ-ת אשכנזי? פעמיים חריימה בזמן כה קצר? ד"א זה מאוד טעים אבל נוותר על הקימל והכמון..
לצ. יעקבסון
1
לא הגיוני
מזל
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים