הגולשת שרה מציעה מתכון נהדר לתפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון שהיא מכנה אותו, ובצדק, "מעדן לחול המועד". ההכנה קלה ופשוטה. ללקק את האצבעות.
חומרים לקציצות:
בשר טחון (עוף, הודו, בשר בקר)
בצל, שום
פפריקה
פלפל שחור
תפוחי אדמה או שבבי פירה.
אופן ההכנה:
מרתיחים את תפוחי האדמה ומכינים מהם פירה יבש או שמכינים את הפירה משבבים,
מטגנים את הבשר הטחון יחד עם הבצל, השום והתבלינים,
בידיים רטובות יוצרים עיגולים מהפירה. בעזרת האגודל מנקבים חור באמצע, ממלאים אותו בערך בכפית מהבשר הטחון ו"סוגרים" לקציצה.
מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הקציצות עד להשחמה קלה. אפשר להגיש עם סלט ירקות או חסה קצוצה וכך מתקבלת מנה משביעה ומזינה.
בתאבון!