גולשות מדור משפחה בכיכר השבת, ממשיכות לשגר לשולחן המערכת מתכונים מגוונים. והפעם: הניה מציגה מתכון שהוא לדעתה "קל, מהיר ופשוט להכנה": סלמון בריצ'.
המצרכים:
פילה סלמון פרוס לפרוסות (עדיף הוורוד הנורבגי, הוא עסיסי יותר מהפילה האילתית)
לרוטב:
שמן זית
בצל ירוק (חבילה או שתיים, תלוי בכמות הדג, לבחור חבילה עם הרבה גבעולים ירוקים)
3 כפות אבקת מרק בצל
כוס+ יין לבן
2 חבילות ריצ'
ההכנה:
מסירים את העור ומניחים את פרוסות הסלמון השטופות בתבנית.
קוצצים בצל ירוק ומטגנים במחבת בשמן זית.
כשהבצל מתרכך וקצת משחים - מוסיפים את אבקת המרק ותוך כדי בחישה מוסיפים את היין.
מביאים לרתיחה (זה קורה מהר אז שימו לב לא לעזוב את השטח) ומוסיפים בבחישה את הריצ'.
כשהבלילה רותחת - יוצקים הכל על פרוסות הדג שבתבנית.
אופים בתנור במשך כ25-30 דקות על חום בינוני-גבוה.
לא לכסות את התבנית, הדג מתקבל שחום ומוקרם.
מגישים חם ויוצקים רוטב על הדג שבצלחת.
הצעת הגשה: להניח בצלחת פלפל חריף מטוגן, שילוב מעניין של חריף ומתקתק.
בתיאבון!