רכיבים
- 8 עלי טורטיות מוכנות
- 500 גר' בשר טחון מופשר
- 1 קופסת שימורים שעועית לבנה או אדומה ברוטב עגבניות
- 1 בצל לבן
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף אבקת מרק (לא חובה)
- 1/4 כפית פלפל לבן
- קמצוץ קינמון
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
• מחממים את השמן במחבת גדולה, קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו עד שהוא הופך לשקוף.
• מוסיפים למחבת את הבשר הטחון שהפשרתם מראש, ובעזרת כף עץ מפוררים אותו במהלך הבישול, שלא יתבשל כגוש שלם.
• מתבלים עם מלח, כמון, פלפל צ'ילי, פלפל לבן, קינמון ואבקת המרק, ומערבבים היטב.
• הוסיפו לבשר את השעועית מהקופסה, יחד עם הרוטב וערבבו היטב. מבשלים הכל יחד במשך כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. במידה והתערובת סמיכה מידי, הוסיפו בהדרגה את המים. לאחר מכן מכבים את האש.
ממלאים את הטורטייה:
• את עלי הטורטיות ניתן לרכוש בסופרים ובחנויות המזון והן מוכנות למילוי מיידי. כדי שהטורטיות יהיו גמישות וקלות לעבודה, חממו אותן במשך 10 שניות במיקרוגל, או בתוך מחבת יבשה.
• פורשים את הטורטייה על גבי נייר סנדוויץ', ומניחים 3-4 כפות ממלית הבשר בשליש משטח הטורטייה ומגלגלים יחד עם הנייר.
אופן ההגשה: ניתן להוסיף פרוסות עגבנייה ורצועות חסה טריות למלית, למראה רענן. הגישו חם.