כיכר השבת

טעם מנצח: טורטייה מקסיקנית במילוי פיקנטי

אפשר להכניס בתוכה ארוחה שלמה, או סתם לקחת שתיים לדרך ותמיד יש מקום לעוד אחת • הכירו את המילוי המושלם לטורטייה מקסיקנית קלילה (אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
הצעת הגשה
הצעת הגשה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 8 עלי טורטיות מוכנות
  • 500 גר' בשר טחון מופשר
  • 1 קופסת שימורים שעועית לבנה או אדומה ברוטב עגבניות
  • 1 בצל לבן
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף אבקת מרק (לא חובה)
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • קמצוץ קינמון
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת גדולה, קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו עד שהוא הופך לשקוף.

• מוסיפים למחבת את הבשר הטחון שהפשרתם מראש, ובעזרת כף עץ מפוררים אותו במהלך הבישול, שלא יתבשל כגוש שלם.

• מתבלים עם מלח, כמון, פלפל צ'ילי, פלפל לבן, קינמון ואבקת המרק, ומערבבים היטב.

• הוסיפו לבשר את השעועית מהקופסה, יחד עם הרוטב וערבבו היטב. מבשלים הכל יחד במשך כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. במידה והתערובת סמיכה מידי, הוסיפו בהדרגה את המים. לאחר מכן מכבים את האש.

ממלאים את הטורטייה:

• את עלי הטורטיות ניתן לרכוש בסופרים ובחנויות המזון והן מוכנות למילוי מיידי. כדי שהטורטיות יהיו גמישות וקלות לעבודה, חממו אותן במשך 10 שניות במיקרוגל, או בתוך מחבת יבשה.

• פורשים את הטורטייה על גבי נייר סנדוויץ', ומניחים 3-4 כפות ממלית הבשר בשליש משטח הטורטייה ומגלגלים יחד עם הנייר.

אופן ההגשה: ניתן להוסיף פרוסות עגבנייה ורצועות חסה טריות למלית, למראה רענן. הגישו חם.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא אוהבים אצלנו נשמח לתשובה
תשמרו לא לייבש מיד בבישול.
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים