כיכר השבת

לחגוג בפיתה: מתכון למעורב ירושלמי

ברחובות חגגו רבים את יום ירושלים, אבל כמעט שכחנו שגם בבית, בפיתה, אפשר לציין את היום. לדוגמה עם המתכון למעורב ירושלמי של עורכת "אוכל" השפית מורן פינטו (מתכונים)

| 7 | כיכר השבת |
מתכון למעורב ירושלמי
(shutterstock)

המצרכים למעורב ירושלמי:

  • 3 בצלים גדולים פרוסים
  • 1 חזה עוף שלם חתוך לרצועות
  • 200 גר׳ טחולים
  • 200 גר׳ לבבות
  • 200 גר׳ כבד עוף צלוי
  • 1 כף שטוחה כמון
  • קמצוץ כורכום - לא חובה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן

אופן ההכנה של מעורב ירושלמי:

  • במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים בו את הבצלים עד שקיפות על גבול הזהוב.
  • מוסיפים את החזה עוף ומערבבים.
  • אח"כ מוסיפים את הטחול, הכבד, והלבבות.
  • מערבבים יחד ומבשלים כמה דקות
  • מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב יחד.
  • מבשלים יחד כ6 דק׳ נוספות ומוצאים
  • מגישים בפיתות ומעל מזלפים טחינה מתובלת.

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
יש סברא רווחת שטוענת שמי שעשה על האש ביום ירושלים או אכל מעורב ירושלמי ביום השואה עדיין יצא ידי חובתו וראיתי מאריכים בדין ׳חציו לכם׳ גם לגבי יום העצמאות. ושנזכה לאסוקי שמעתתא אליבא דהילכתא. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יחזקאל
5
יום ירושלים הוא יום ככל יום.
אור
4
חייב לצלות על האש לפני שמוסיפים למחבט (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אסור לטגן אצ הכבד והטחול חייב לצלות קודם

הצגת כל התגובות

3
לכן יש או להכשירם במליחה לפני הבישול, או לצלותם בנפרד ואח''כ לערבב אותם. יש לדעת שבכל מקרה צריך לפתוח אותם ולהוציא את קרישי הדם שבפנים. בין אם מולחים או צולים, לפני כן פותחים ומוציאים את הדם. בתיאבון
משגיח כשרות
2
באסה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
טל
1
בטח הנטורי קארתא אוכלים ביום זה מאכלי עצבות.
הירש
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים