כיכר השבת

עונג שבת: מתכון לשוק טלה בעשבי תיבול

לקראת שבת חול המועד מגישה שפית הבית של כיכר השבת, מתכון מיוחד לפסח, כשר גם לנמנעים מקטניות - שוק טלה ועשבי תיבול • מתכון שיפר את החדגוניות של המצות (אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
שוק טלה
שוק טלה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה140 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 שוק טלה במשקל 1.5-2 קילו
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • שמן זית
  • 2 ענפי תימין טרי
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • 1 כוס סילאן ( דבש תמרים) או דבש
  • 2 ראשי שום מפורקים לשיניים ללא קליפה
  • 1 כוס יין אדום
  • 10 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 4 בצלים לבנים שלופים ופרוסים לרבעים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.
בכלי חסין אש מניחים את השוק.
מתבלים ומניחים מעל את העשבים.
מפזרים סביב את הגזרים והבצל
ומזלפים שמן זית ודבש מעל.
מפזרים את שיני השום.
ומכסים בשתי שכבות של נייר כסף.
אופים כ-20 דק׳ בחום הגבוהה
מניחים את התנור ל150 מעלות וממשיכים באפיה של 3 שעות.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אפשר גם עם בשר רגיל
1
אלא לארח עניים בשולחנו
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים