כיכר השבת

מיוחדת במ(י)נה: מתכון למנת פילה עגל ממולא • מתכון כשר לפסח

שפית הבית של "כיכר השבת" מורן פינטו מגישה 9 מתכונים מיוחדים, שיפארו את שולחן הסדר שלכם • מתכון פילה עגל ממולא מיוחד במינו, שתוכלו להתגאות בו(אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
מנה מיוחדת
מנה מיוחדת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 פילה עגל נקי ופתוח ליריעה בעובי 1 1/2 ס״מ
  • שמן זית לטיגון
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פיטרוזליה
  • 10 שיני שום
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

במיקסר טוחנים את מרכיבי המלית.
פותחים את העגל ומורחים את המלית.
מגלגלים וקושרים בחוט.
מחממים מחבת ובה את שמן הזית.
מטגנים מכל צד 3 דקות.

מעבירים לפיירקס ומכניסים לצליה בתנור שחומם מראש ב180 מעלות ל20 דק׳.

מוציאים מהתנור וממתינים 5-10 דק׳ ( נותנים לבשר להרגע)
פורסים לפרוסות מגישים עם רוטב יין מצומצם.

לרוטב יין:

בסיר קטן שמים 1/2 בקבוק יין חצי יבש
ומבשלים 10 דק׳ עד שמבעבע.
מוסיפים 1/2 כוס סוכר ומבשלים עד שזה מסמיך

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
איך פותחים את קונים את זה בתור יריעה?
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים