
מתכון לפטריות ממולאות על לקס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 200 גר׳ סלמון מעושן פרוס
- 6-8 פיטריות שמפניון גדולות ללא רגל
- 5 ביצים קשות
- 1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
- 3 ענפי בצל ירוק קצוצים דק דק
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
- 1 כף חרדל גרגירים
- 5 כפות מיונז
- מלח
- פלפל
- לרוטב איולי:
- 2 חלמונים, 2 שיני שום
- 3 כפות חומץ
- 2/3 כוס שמן זית או שמן בוטנים לזילוף
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
מגרדים את הביצים ומוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב יחד לסלט. ממלאים את הפיטריה בכדור מהסלט (בעזרת כף גלידה).
בכלי צר וארוך שמים חלמונים, שום חומץ ותיבול ובעזרת מקל בלנדר טוחנים יחד ומזלפים בעדינות את השמן עד קבלת איולי אורירי.
הגשת המנה:
במרכז הצלחת מניחים פרוסת סלמון מעושן ומעליה את הפיטריה. סביב מזלפים מהאיולי ומגישים.