
קציצות דג עם חומוס ברוטב חריימה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 קילו פילה דג בורי נקי
- 1 צרור כוסברה
- 1 בצל לבן
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- לרוטב:
- 1/2 כוס שמן
- 1 בצל גדול פרוס
- 1 פלפל ירוק חריף - לא חובה
- 1 ראש שום מפורק לשיניים ללא קליפה
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות חומוס גרגירים מושרים ומבושלים
- כמעט 2 ליטר מים או ציר דגים
- 1 לימון קלוף ופרוס דק
- מלח
אופן ההכנה:
לקציצות:
במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הקציצות למרקם פירורי. מעבירים לקערה ולשים ביד לפירוק החלבון. צרים כדורים ומשטחים מעט.
לרוטב:
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל, הפלפלים והשום ומטגנים עד ריכוך.
מוסיפים שני סוגי פפריקה ורסק ומטגנים בערבוב בעזרת כף עץ. מוסיפים מים, כוסברה לימון מלח וחומוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים מעט את האש ומכסים. מבשלים את הרוטב כ-15-20 דקות.
מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים יחד כ-10 דקות נוספות.
החלה הטרייה ליד תעשה את כל העבודה.
שבת שלום!