כיכר השבת

מסיציליה באהבה: מתכון לפוקצ'ה

בסיציליה אוכלים את הפוקצ'ה דקה דקה, כזו שמתמסמסת. איך עושים את הפוקצ'ה בדיוק כמו באיטליה? מורן פינטו מגישה מתכון שירגש לכם את קולטני הטעם • מתכון לראש חודש (לאוכל)

| 3 | כיכר השבת |
הילדים יאהבו: פוקאצ'ה איטלקית
הילדים יאהבו: פוקאצ'ה איטלקית (צילום: shutterstock)

החומרים למתכון לפוקצ׳ה

לבצק:

  • 500 גר׳ קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • כ-300 מ״ל מים פושרים

אופציה ראשונה לתוספת: פוקצ'ה אורגנו

  • 2-3 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 4 שיני שום פרוס
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 50 מ״ל שמן זית

אופציה שניה לתוספת: פוקצ'ה פלפל

  • 2-3 פלפלים צבעונים פרוסים לרצועות דקות
  • חופן עלי בזיליקום קרועים
  • 5 שיני שום כתושים
  • 15 עגבניות שרי שלימות
  • קורט מלח גס
  • 50 מ״ל שמן זית

פוקצ'ה איטלקית: אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר מערבבים את הקמח השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את השמן והמים ולשים עד קבלת בצק.
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דק׳.
  • יוצרים כדור ומניחים להתפחה של שעה.
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומשאירים מכוסה להתפחה שניה של 30 דק׳.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומניחים בתבנית אפיה.
  • יוצרים שקעים בעזרת האצבעות בבצק, ומברישים בנדיבות בשמן הזית.
  • מערבבים את אחת האופציות לתוספת בקערה עם השמן.
  • מפזרים מלמעלה אחת מהאופציות שנבחרה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 20 דק׳

הילדים בטוח יאהבו. בהצלחה!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
ויצא טעים מאוד.
חיה
1
פצצה
לאהמר
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים