(צילום: shutterstock)
מתכון לסופגנייה
- 500 גר קמח לבן
- 10 גר שמרים יבשים
- 80 גר סוכר
- 7 גר מלח
- 2 ביצים
- 60 גר מרגרינה או חמאה בטמפרטורת חדר
- 200 מ״ל מים
- שמן צמחי לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- במיקסר לשים את כל החומרים עד קבלת בצק אחיד.
- מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
- מסדרים כדורים בגודל 40 גר׳.
- ומניחים להתפחה שנייה - אך נזהרים שלא להתפיח מידי.
- מטגנים בשמן עמוק.
קרמים וציפויים לסופגנייה ביתית
ריכזתי לכם מתכונים לשלושת הקרמים הטובים ביותר שאתם לא מכירים (ואולי דווקא כן), החידוש הוא שהם הולכים טוב מאוד עם סופגנייה (האמת כמעט כל קרם טוב הולך עם סופגנייה, אבל אלו הולכים ממש, אבל ממש טוב).
מתכון לקרם פטיסייר: הופך כל סופגנייה למעדן
קרם פטיסייר (צילום: shutterstock)
- 500 מ"ל חלב.
- 12 מקל וניל.
- 100 גרם סוכר.
- 6 חלמונים.
- 50 גרם קורנפלור.
אופן ההכנה
- מרתיחים את החלב,הסוכר,והווניל.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור.
- כשהחלב רותח משווים טמפרטורות בין הקערה לסיר ומוסיפים את הקערה לסיר.
- מערבבים היטב עד שהקרם ניהיה סמיך.
- מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר.
מדהים לסופגנייה: מתכון לגנאש שוקולד
גאנש שוקלד (צילום: shutterstock)
- 300 גרם שוקולד מריר איכותי
- 300 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- על בין מארי ( סיר עם מים על האש) מניחים את הקערה עם השוקולד והשמנת.
- מערבבים בעזרת מרפה עד שהשוקולד נמס היטב.
- מעבירים לקערה וטובלים את הסופגניות.
ציפוי צבעוני של דונאטס - בול לסופגנייה שלכם
- 1 1/2 כוסות אבקת סוכר
- 1 כפית מרגרינה
- 4 כפות מיץ תפוזים
- צבע מאכל לבחירה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל החומרים יחד היטב.
- אפשר לחלק לכמה קערות קטנות ולצבוע כל אחד בצבע מאכל שונה.
- (יש להשתמש בתבעי מאכל ג'לים ולא נוזל).
- מעל כל ציפוי נבחר אפשר לפזר סוכריות צבעוניות בר סקוקוס קלוי פיסטוקים גרוסים.