כיכר השבת

לאחר החג: מתכון לריבת אתרוגים

חג הסוכות חלף, השגרה כבר כאן, ואצל כולנו נשארו לא לא מעט אתרוגים. עורכת מדור אוכל ב'כיכר השבת', מורן פינטו, מגישה מתכון קליל וטעים לריבת אתרוגים מיוחדת במינה (אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
לאחר חג הסוכות: מתכון מיוחד לריבת אתרוגים
(צילום: shutterstock)

חג הסוכות חלף, השגרה כבר כאן, ואצל כולנו נשארו לא לא מעט אתרוגים. עורכת מדור אוכל ב'כיכר השבת', מורן פינטו, מגישה מתכון קליל וטעים לריבת אתרוגים מיוחדת במינה.

ריבת אתרוגים - המצרכים:

7 אתרוגים בינוניים

1 ק"ג סוכר

צרור תבלינים -

3 מסמרי ציפורן

1/3 כפית הל

1 מקל קינמון

מיץ מלימון 1

3 ליטר מים

ריבת אתרוגים - אופן ההכנה:

קולפים בשכבה דקה את האתרוגים

פורסים את האתרוגים דק

מוציאים את הגרעינים

מכינים צרור תבלינים לתוך רשת או חיתול בד, מכניסים את התבלינים וקושרים.

מרתיחים בסיר גדול את המים יחד עם האתרוגים וצרור התבלינים

מסירים קצף תוך כדי הבישול

אחרי שעה של רתיחה מוסיפים את הסוכר והלימון ומבשלים עד הסמכה ריבתית.

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
שלום רב מה עדיף להשרות את האתרוגים בעודם שלמים או לחצות אותם? תודה רבה
חגית
4
של סוכות.
לולב
3
ומה לעשות שלריבה לא יהיה טעם מר?
דליה
כדי שלריבת אתרוגים לא יהיה טעם מר צריך להשרות אותם לאחר חיתוך במים במקרר למשך 7 ימים ולהחליף מים בבוקר ובערב. בכל החלפת מים צריך גם לשטוף אותם היטב. במהלך שנים רבות שאני מכינה ריבת אתרוגים ניסיתי הרבה שיטות, אבל זאת היחידה שעזרת באמת. אני גם לא מוסיפה תבלינים כדי לא להרוס את הניחוח הנפלא של אתרוגים.
חנה

הצגת כל התגובות

2
הלכתי לחבר פרדסן המגדל הרבה אתרוגים, ובקשתי ממנו אתרוגים אותם לא מכר להכנת ריבה. הוא השיב לי שייתן לי בשמחה ואולם הוא הסתייג נמרצות מכך שאכין מהם ריבה, מהטעם הבא: הפרדסן הסביר לי שפרדסנים משתמשים בריסוסים שונים ומשונים עם חומרים, ד' ישמור, באופן בו גם שטיפת הפרי לא תסיר אותם. חומרים אלו אסורים לש
אריאל
אתרוג כשר לברכה צריך להיות מותר לאכילה, שהרי כתוב "ולקחתם לכם" מה שמותר לכם לאכילה. לכן צריך גם לעשר את האתרוגים לפני סוכות.
אתרוגן
1
זהירות מקריאה באינטרנט נראה שתקני הריסוס, גם דרך השקיה, באתרוגים הרבה פחות חמורים מפירות למאכל ולכן כדאי להזהר ולא לעשות ריבה מפירות שגודלו לארבעת המינים.
כ
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים