כיכר השבת

מתכון לקרפלאך

מתלבטים איך להיערך לקראת הצום? השפית מורן פינטו, עורכת מדור "אוכל" של כיכר השבת מגישה מתכון מיוחד לקרפלאך במילוי כבד קצוץ • קל להכנה, טעים ומשביע (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
מתכון לקרפלאך
(צילום: shutterstock)

המצרכים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 חלמון
  • 1 ביצה
  • מלח
  • 10 כפות מים

למילוי:

  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 250 גר׳ כבד צלוי קצוץ
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

  • במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הכבד הצלוי קצוץ היטב ומתבלים.
  • מערבבים יחד ומניחים להתקרר.

להכנת הבצק:

  • לקערה שופכים את הקמח, יוצרים גומה ובה מניחים את הביצה והחלמון.
  • מוסיפים מלח, ואת המים בהדרגה ובעירבוב.
  • לשים הכל יחד היטב עד קבלת בצק גמיש.
  • מרדדים לעובי של 0.5 ס״מ
  • חורצים עיוגלים עם רינג או כוס.
  • מניחים מהמלית כשהיא צוננת מעט, סוגרים לחצי עיגול ומחברים את שני הקצוות יחד היטב.
  • בסיר גדול ממלאים מים עם מלח או מרק עוף, וכשהמים רותחים היטב מוסיפים את הקרפלאך לסיר ומבשלים עד שהם צפים במים.
  • ניתן גם לטגן את הקרפלאך קלות במחבת טפלון לקריספיות ואז להוסיף למרק חם.
תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
חסר פולניות ? מה מרוקאית ולקרפלעך?
1
קצת מוזר ללמוד להכין קרפלך ממורן פינטו שכידוע היא לא מבני אשכנז.
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים