
מחפשים מתכון מיוחד לארוחה מזינה וטובה? השפית מורן פינטו, עורכת מדור 'אוכל' ב'כיכר השבת' מגישה מתכון לעוף מטוגן בבלילה וירקות מוקפצים. בריא, טעים ומיוחד.
עוף מטוגן בבלילה וירקות מוקפצים - המצרכים:
500 גר' חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
3/4 כוס קמח לבן
1/2 כוס קורנפלור
1/2 כף שום כתוש
1/2 כוס מים קרים
2 ביצים
1 כפית שטוחה מלח
שמן לטיגון עמוק
ירקות מוקפצים - המצרכים:
2 גמבה אדום
2 פלפל צהוב
2 בצל לבן
2 כוסות שעועית ירוקה טרייה
1 כוס רוטב צ'ילי
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
שמן זית
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים עם מטרפה את חומרי הבלילה היטב.
מניחים בתוכה את קוביות חזה העוף ומערבבים יחד.
בסיר מחממים שמן היטב ומטגנים את קוביות העוף המצופות עד הזהבה טובה.
מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג
חותכים את כל הירקות לרבעים גדולים.
מחממים שמן זית בווק ומתחילים בהקפצה של כל הירקות יחד מוסיפים ג'ינג'ר ומלח
מוסיפים את הסויה וצ'ילי ומערבבים.
מוסיפים את חתיכות העוף המטוגנות
ומערבבים יחד
מכבים את האש ומגישים לצד אורז לבן.
בתיאבון, מורן