
מתכון לתפוחי אדמה בשמנת: הם משביעים, טעימים, ואם אוכלים אותם במידה הם גם יכולים להיות בריאים. מורן פינטו אוהבת את תפוחי האדמה שלה מוקרמים בשמנת, אפויים היטב בתנור.
מה צריך כדי להכין תפוחי אדמה בשמנת:
6 תפוחי אדמה מבושלים במים בקליפתם
1 שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1 בצל קצוץ
1 כוס חלב
1 כפות קמח
100 גר' גבינה בולגרית
פלפל.
1 שקית רוטב פטריות/אבקת מרק פיטריות
מעט אגוז מוסקט
אופן הכנת מתכון לתפוחי אדמה בשמנת
מצפים כל תפוח אדמה בנייר כסף.
פותחים בעזרת סכין את התפוח אדמה לרוחבו ומניחים בכלי חסין אש, המתאים לאפיה.
במחבת ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצל. אחרי שמגיע לשקיפות מניחים את הקמח ומיד את השמנת והחלב.
לאחר רתיחה ראשונה מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט, ואחרי 6-7 דק' מכבים את האש.
ממלאים את התפוחי אדמה מהמלית שבמחבת ומוסיפים מעל את הגבינה הבולגרית.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 45 דקות.