כיכר השבת

מתכונ(נ)ים לחגים

סלמון מוקפץ עם אורז ופטריות שסוגר פינות

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו עם מתכון קליל וטעים, שתשמחו להגיש בראש השנה, בסעודה שלפני ואחרי יום כיפור או אפילו לאורחים בסוכה: סלמון טרי שמצוות לשילוב המנצח - פטריות וטריאקי, כשכל הטוב הזה מונח על מצע של אורז שסופג טעמים בצורה מופלאה. מנה שתתחסל תוך דקה על ידי גדולים וקטנים כאחד. אבל רגע, הכנתם? נהניתם? שימו לב! השנה החדשה שבפתח מביאה בכנפיה ריח של התחלות חדשות ואיתן החלטות חדשות. וההחלטה הטובה ביותר לפצוח בה היא המיחזור, אז את כל האריזות שהשתמשתם בהן להכנת הארוחה ניתן פשוט לזרוק לפח הכתום - פעולה פשוטה מצידכם שיכולה להפוך את העולם למקום נקי ובריא יותר למען הדורות הבאים. נסו את זה בבית (מתכונים, אוכל, כיכר TV, שיווקי)

| 10 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4-6 פרוסות פילה סלמון
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • מלח ופלפל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות רוטב טריאקי
  • שמן - לטיגון
  • אורז לבן - להגשה

אופן ההכנה:

1. חותכים את הסלמון לקוביות בגודל שווה.

2. במחבת, מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הסלמון מכל הצדדים. מוסיפים את הפטריות ומערבבים במחבת כמה דקות. מוסיפים את המלח, הפלפל, השום והטריאקי ומקפיצים יחד כמה דקות.

3. מגישים על אורז לבן.

לפח הכתום ולמחזר

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
מישהו יודע איפה משיגים את השקית הזו של הפח הכתום? (אזור מודיעין) תודה
..
6
ואווווו הכנתי את הפח הכתום ...... יצא מה זה טעיםםםםםם.....
אלי
חחחחחח
.....
גמאני יצא מטורף הפח הכתום זה המאכל האהוב עלי
שירוש
5
שלום מורן המקסימה! בתמונה זה נראה מעולה!!! לא כולם יודעים איך קונים דג סלמון ואיך מטפלים בו. ישר מהאריזה לטיגון? מה עם העצמות? קונה טרי בלי עצם? משרה בלימון? מייבשת? איך את מסירה את העור? אני מרגישה שאני צריכה פה השלמות. אותם שאלות לגבי הפטריות. בא נגיד אראה לבת שלי שעכשיו התחתנה לא יהיה לה מושג אי
רבקי, ירושלים
פילה בדרך כלל מגיע בלי עצמות. ממליץ לעבור עם אצבע ולבדוק. עדיף לייבש את הדג לפני אבל בדרך כלל אני לא עושה את זה וזה יוצא בסדר. מסירים עור עם סכין חדה מאוד. חותכים את הדג מלמטה, תופסים את העור ביד ומושכים בזיגזג. פטריות חותכים ושמים במחבת, לא מסובך. יש כאלה שלא אוהבים את הרגל של הפטריה, אם זה המצב חו
לומד קצת

הצגת כל התגובות

4
ניראה טובב צופה בצום😋
חיה
3
אימללה מגרה
יחיאל פרידמן
2
דרך אגב הצלם של התוכנית זה אשר רוט והוא בין דוד שלי
יחיאל פרידמן
1
חייב להשרות בלימון ומלח.
שירוש
מבשלות בכיכר