כיכר השבת

באנו לעזור

הבצק לא תופח? הנה 4 סיבות מדוע זה קורה

למה הבצק לא תופח זו אחת השאלות הנפוצות ביותר בתהליך האפייה. אמנם אנחנו לא איתכם שם במטבח, אך אלה ארבע הסיבות המרכזיות שחשוב לשים לב אליהן בעת ההתפחה כדי לקבל בצק אוורירי וטוב לעבודה. תודו לנו אחר כך (מדריך, אוכל)

| 10 | כיכר השבת |
למה הבצק לא תופח?
למה הבצק לא תופח? (צילום: shutterstock)

השמרים ישנים

זו כנראה הסיבה השכיחה ביותר לכך שהבצק אינו תופח. אנחנו יודעים שזה מתסכל, אבל אם פג תוקפם של השמרים, הבצק לא יתפח ואתם תקבלו לחם במרקם של אבן.

הקפידו לאחסן את השמרים כראוי, במקום קריר ומוצל, ולא להשתמש בהם אחרי שתאריך התפוגה שלהם עובר.

המים חמים מדי

כן, שמרים אוהבים סביבה חמימה, וזו הסיבה שאנחנו בדרך כלל מוסיפים מים פושרים או חלב לבצק. עם זאת, אם המים או החלב חמים מדי, הם "יהרגו" את השמרים. הטמפרטורה הטובה ביותר של המים צריכה להיות בין 35 מעלות ל-40 מעלות.

טמפרטורת ההתפחה

אם המטבח קר מדי, הבצק לא יתפח. שמרים תופחים בסביבה חמימה ונטולת רוח. הניחו את קערת הבצק באזור חמים.

אין לכם סבלנות

סבלנות היא מילת המפתח כשזה מגיע להתפחה. לפעמים הבצק יצטרך 2-3 שעות כדי לתפוח כמו שצריך. תנו לו קצת זמן. אחרי הכל, אתם אופים לחם, לא מצות.

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
אני מכינה בצק עים ביצה ומעט חמאה בעבר היה יוצא לי בצק מהמם .לא מבינה איפה הטעות עכשיו
ללא שם
8
עצה חשובה הבצק גם לא תופח כאשר מוסיפים את השמן בתחילת הלישה מומלץ להכניס את כל החומרים, ורק לאחר לישה ואיחוד טוב של החומרים להוסיף את השמן בהדרגה
עצה נוספת חשובה
באמת שמתי את השמן בהתחלה והבצק לא תפח. צריך לזרוק אותו?
אורית אלבלח
7
אם אתם רוצים שיתפח יותר מהר שימו כפית חומץ בבצק- לא מרגישים טעם וזה תופח מהר ויפה
אני

הצגת כל התגובות

6
בסוף אחרי עיבוד החומרים להוסיף את המלח ורק אחרי חצי שעה התפחה להוסיף את השמן.כתבה יפה.יישר כח
עיצה מעולה
5
שמרים לא אוהבים ש מן מ לח ח ום לכן מלח בקרקעית הקערה ועליה שמים את הקמח שמן מוסיפים רק אחרי דקה שתיים של לישת הבצק במהירות נמוכה למי שמשתמשת במיקסר
ציפקה
4
אם המלח נוגע בשמרים
meli
3
הבצק לא תפח לי. אולי כי החדר היה ממוזג? או אולי כי הכנסתי כף וחצי שמן לפני שהתחלתי ללוש את הבצק במקסר?
ננה
2
חשוב שהשמרים לא יגעו בביצה בשמן ובמלח לכן רצוי לשים סוכר שמרים מים וקמח לערבב ואז להוסיף את הביצים המלח והשמן
רחל עמרני
1
השמרים חדשים ואין סטרט התססה בכלל הכנתי שוב וזה לא קורה
גליה יוסף
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור