מחקר שנערך לאחרונה מעלה כי מוצרים המחוממים במיקרוגל באמצעות אריזות מיוחדות, מסוכנות לבריאות.
האריזות הללו, כך עולה מהמחקר, מכילות כימיקלים שהופכים מסוכנים יותר לאחר החימום במיקרוגל.
לפי המחקר שנערך באוניברסיטת טורונטו, חומצות קרבוקסיליות, שנוצרות מפירוק כימיקלים בהם משתמשים בייצור האריזות, עלולות להשתלב במזון ומשם גם בגוף האדם.
החומצות הללו, מזהירים החוקרים, מסוגלות להוביל להתפתחות מחלת הסרטן ולבעיות התפתחות.
האריזות המדוברות עוטפות מוצרים שנועדו להכנה מהירה במיקרוגל. בכוחן לדחות שמן ומים, ומשם גם הסכנה שלהם.
עם זאת, החוקרים מבהירים כי לא מדובר בסכנה מיידית וכימיקלים מסוג זה באים במגע עם בני אדם גם בדרכים אחרות. "זה לא אומר שצריך להפסיק לאכול לחלוטין את המוצרים הללו", הסבירו החוקרים.
החוקרים הסבירו כי מטרת המחקר היא לגרום לחברות המזון לעשות שימוש בעטיפות אחרות, שלא יגרמו סכנה לצרכנים.